Datum: 22-09-2017

Donderdag 21 september was de feestelijke kick off van het honoursprogramma op de Universiteit Twente. Dit honoursprogramma is onderdeel van de Pre-University, waarbij leerlingen tijdens hun middelbare school periode al kennismaken met het studeren op een universiteit.

Van College Zuid doen drie leerlingen mee: Tassnim El Badoui, Aïsha Scholtens en Eva van Vliet, allen 5V. Deze drie leerlingen zijn door de strenge selectie van de UT gekomen op basis van hun goede cijfers, hun motivatiebrief, een aanbevelingsbrief van de mentor en hun aanstekelijke enthousiasme.

Het honoursprogramma duurt 1,5 jaar, vindt plaats in 5V en 6V en bestaat uit een aantal onderdelen: de leerlingen kunnen kiezen uit een aantal masterclasses, leren academische vaardigheden en krijgen begeleiding bij het profielwerkstuk. De leerlingen die vorig jaar zijn gestart met het honoursprogramma gaan nu de laatste fase in: ze zijn druk bezig met hun profielwerkstuk. Hierbij worden ze (naast de begeleiding door school) intensief begeleid door de UT. Op 1 februari is de diploma uitreiking van deze lichting.

Naast het honoursprogramma biedt de UT ook individuele masterclasses aan (voor 2/3 VWO, 4 VWO en 5/6 VWO) en begeleiding bij het profielwerkstuk. Omdat wij partnerschool zijn van de UT, kunnen onze leerlingen tegen gereduceerd tarief deelnemen aan het honoursprogramma en de masterclasses.

Meer informatie is te vinden op de website van Pre-University.

Vragen over het programma van Pre-University? Neem dan contact op met Rita Piras of Esther Notkamp.