De Stedelijke Mavo

Grensverleggend

Het onderwijs op De Stedelijke Mavo verlegt je grenzen. We denken niet graag in beperkingen, maar in mogelijkheden. Dat betekent dat we niet praten over wat je niet kunt, maar wat je nog kunt leren. Je zult dus behoorlijk uitgedaagd worden!

We willen dat je veel leert. Daarom bestaat het grootste gedeelte van je schooldag uit goede lessen. Wat je daar leert, heeft te maken met de wereld om je heen én met je toekomst. Dat maken we je duidelijk door het te vertellen of je dat te laten ervaren.

Verantwoordelijk

Op De Stedelijke Mavo vertellen we natuurlijk wat je moet leren en hoe je dat moet doen. Maar langzamerhand moet je ook leren verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen. Dat betekent dat je leert plannen, organiseren en soms zelf kiest welk vak je wilt volgen.

Verantwoordelijk ben je ook voor een ander en voor je omgeving. Als je samenwerkt aan een project, zet je jouw kwaliteiten in om je groepje te helpen. En ook belangrijk: jouw gedrag draagt bij aan de fijne sfeer die er op De Stedelijke Mavo is!

Toekomstgericht

Aan het einde van je schoolloopbaan op De Stedelijke Mavo sta je voor een belangrijke keuze, je vervolg. Om een goede keuze te maken moet je over voldoende kennis beschikken over je eigen mogelijkheden, maar ook over de mogelijkheden die er zijn. Vanaf het eerste leerjaar zijn we daarmee bezig. Je maakt kennis met beroepen en vervolgopleidingen. Waar ben jij goed in? Wat wil je? Wat wil je leren? Allemaal vragen die je uiteindelijk helpen een keuze te maken die bij je past.

Nieuwsgierig? In onderstaand filmpje nemen we je mee de school in.

 

Laatste nieuws

Informatieavond

Komende donderdag is de informatieavond op De Stedelijke Mavo. We zijn erg blij u te kunnen verwelkomen, maar dat willen we verantwoordelijk kunnen doen. We kunnen de avond zo organiseren dat we de richtlijn om afstand te houden kunnen opvolgen. 

Koffiemiddagen op De Stedelijke Mavo

De Stedelijke Mavo organiseert dit jaar koffiemiddagen voor ouders met thema's rondom opvoeden en onderwijs.