Je begint al in leerjaar 1 met 10 uur beroepsgerichte vakken en kiest voor een brede richting waarbinnen je allerlei verschillende beroepsrichtingen kunt uitproberen. De theorievakken worden natuurlijk ook gegeven. Leren doe je niet alleen in de klas. Vanaf de 1e klas steek je veel op van de (familie)stages en de uitstapjes naar bedrijven en vervolgopleidingen. We nodigen regelmatig gastsprekers uit en je onderneemt tal van activtiteiten met je klas.

 

Profielkeuze

Binnen het vakcollege Mens & Dienstverlenen kun je kiezen voor de volgende profielen:

  • Zorg & Welzijn 
  • Economie & Ondernemen
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie

Zorg & Welzijn

Ben jij verzorgend en vind je het leuk om anderen te helpen? Kies dan voor het profiel Zorg & Welzijn. Je leert mensen te verzorgen en ondersteunen bij dingen die zij zelf niet kunnen. Of ze nu jong of oud, gezond, ziek of gehandicapt zijn. Met een baan die aansluit bij dit profiel kun je echt iets voor anderen betekenen! Je kunt denken aan de volgende beroepen: verpleegkundige, kraamverzorger, activiteitenbegeleider, jeugdwerker en doktersassistente.

Economie & Ondernemen

Vind jij het leuk om producten te verkopen en ga je graag met mensen om? Ben je ondernemend en staat de klant bij jou centraal? Dan past dit profiel bij jou. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als winkelmedewerker, medewerker webshop, receptionist of secretarieel medewerker.

Horeca, Bakkerij & Recreatie

Hou je ervan om mensen een leuke tijd te bezorgen? Organiseer je graag activiteiten of kook jij het liefst voor anderen? Het profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie past dan bij jou. Ga bijvoorbeeld aan de slag bij een restaurant, touroperator, luchtvaartmaatschappij, hotel of bakkerij.