Datum: 08-01-2018

75 leerlingen van de stedelijke Mavo hebben in november en december meegedaan aan het project Do it! Het is een initiatief van Poppodium Atak met als doel om scholieren op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met alles wat er bij het organiseren van een evenement komt kijken. Tijdens dit project gaan de scholieren aan de slag met marketing, dj- en podiumtechniek.

Renske Spijker, educatief medewerker van Atak en projectleider van Do it!, is erg blij met deze samenwerking: "We krijgen nu een groep over de vloer die je normaal gesproken niet zo snel in Atak zult ontvangen. Onze concerten en feesten zijn vaak toch voor 18 jaar en ouder, maar we kunnen met Do it! laten zien dat hier echt gave dingen gebeuren. En ze steken er nog wat van op ook."

De leerlingen konden kiezen uit drie verschillende vakken en hebben hier vier weken lang les in gekregen. Deze workshops werden gegeven door vrijwilligers van Atak. Na een korte uitleg mochten ze ook zelf het licht bedienen, plaatsnemen achter de draaitafel en hun eigen kerstbal promoten. Zo zetten ze hun eerste stappen in het opzetten van feestelijke evenementen en maakten ze kennis met het poppodium.

Uiteindelijk werd er toegewerkt naar het kerstbal op 21 december. Dit feest werd georganiseerd door de school in samenwerking met Atak. Hier kunnen de scholieren hun kennis meteen in praktijk brengen samen met hun klasgenoten. Naast het toepassen van hun nieuwe vaardigheden, werd er ook gedanst en werden en alcoholvrije - drankjes geschonken. Op deze manier sloot de Stedelijke Mavo het jaar feestelijk én leerzaam af.