Datum: 04-11-2021

Sinds vorige week kunnen leerlingen van Vakschool Het Diekman na schooltijd chillen in de huiskamer van Vakschool Het Diekman. Wethouder June Nods gaf gisteren het officiële startsein voor deze vorm van samenwerking tussen Het Stedelijk Lyceum, gemeente Enschede en Alifa op de J.J. van Deinselaan 32 in Enschede.

Niet iedere leerling heeft thuis een plek waar hij rustig aan zijn huiswerk kan werken of kan ontspannen of bijkletsen. De Huiskamer van Vakschool Het Diekman moet daar verandering in brengen. Leerlingen kunnen er elke woensdag- en donderdagmiddag terecht van 14.30-16.30 uur voor een potje gamen, voetballen, kickboksen of het volgen van een workshop. Ook is het mogelijk om onder begeleiding huiswerk te maken. Het project dat mede door middelen van LEA subsidie is vormgegeven is inmiddels succesvol gestart. Vakschool Het Diekman werkt samen met diverse partners als Sportaal, Tubanters en KlasseStudent om zo een veelzijdig en aantrekkelijk programma te kunnen bieden.

“Het Stedelijk Lyceum heeft zeker de afgelopen tijd ervaren dat school veel meer is dan een plek waar je leert voor je diploma. Het is een ontmoetingsplek en een plek waar je jezelf mag zijn, waar iedereen welkom is en waar je ruimte krijgt om te werken aan je toekomst. Het Huiskamerproject levert hier een bijdrage aan”, aldus directeur Maike Warrink.

TC Tubantia besteedde er aandacht aan. Lees verder! https://bit.ly/3EG8XGs