Datum: 15-03-2019

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, NL Doet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
NL Doet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de  mouwen te steken.  

Het Kottenpark is direct tot actie overgegaan met een klas uit het tweede leerjaar. Onder leiding van docent Ferdinand v.d. Veen, Claudette Krakers en Johan Nijhuis, heeft klas 2H2 op vrijdag 15 maart een mooie vrijwillige bijdrage geleverd. 

De genoemde klas heeft zelfstandig  een paasstukje (met medewerking van Hip&Crea) gemaakt voor de bewoners van Liberein aan de Lijsterstraat te Enschede. De bewoners konden zich inschrijven voor het ontvangen van deze paasattentie met een leuke handgeschreven kaart van de leerlingen. Uit de inschrijving werden 20 bewoners geloot voor het ontvangen van een mooi eigengemaakt paasstuk. De bewoners werden opgezocht in hun woning door de leerlingen en daar ontstond vaak een geanimeerd gesprekje.

Op de foto twee leerlingen van het Kottenpark: Zwopkje v.d.Horn en Melissa Farhat met de bewoonster van Liberein mevrouw Van Dommelen.