Datum: 10-10-2019

Twaalf leerlingen van Het Stedelijk Lyceum locatie Kottenpark vertrekken zondag 13 oktober 2019 met twee begeleiders naar een internationaal project in India: een Model United Nations. Daar kruipen zij in de huid van een diplomaat. Elke deelnemer heeft een land en een commissie toegewezen gekregen. De leerlingen van Kottenpark vertegenwoordigen Burkina Faso, Somalië en Zweden bij de volgende vraagstukken: het verzekeren van de beschikking over betrouwbare, betaalbare en duurzame energie voor iedereen, cyberveiligheid tijdens politieke verkiezingen, de wereld in 2040 t.a.v. zeespiegelstijging en watermanagement.

Tijdens de Model United Nations oefenen de leerlingen verschillende vaardigheden zoals debatteren, samenwerken, argumenteren en presenteren. De conferentie vindt plaats in het Engels, de voertaal van de Verenigde Naties, dus ook met Engels kunnen zij flink oefenen. De leerlingen zijn strak in pak gestoken met hulp van Kayser Bedrijfskleding. De vertegenwoordigers van Burkina Faso hebben van Jan Vervoort lokale kleding gekregen die zij met trots zullen dragen.

Naast de Model United Nations gaan de leerlingen ook kennismaken met elkaars culturen. Zo zijn ze uitgenodigd op een middelbare school voor lessen in dans en zang en gaan zij hapjes uit de lokale keuken leren kennen. De leerlingen van Kottenpark verzorgen op dezelfde school een lezing over Enschede en over hun eigen school, Kottenpark.

Ook brengen zij een bezoek aan de Delhi-gate in New Delhi, de Taj Mahal en het Red Fort in Agra. En een middagje rondstruinen op een plaatselijke markt mag natuurlijk niet ontbreken.  Al met al een zeer leerzaam programma waar de leerlingen op verschillende vlakken worden uitgedaagd.