Datum: 11-04-2019

Afgelopen vrijdag vond de jaarlijkse poëziebattle voor de eerste klas plaats. Deze keer was het voor de eersteklassers uit klas 1A1 en 1A2.

Voordat de leerlingen hun gedicht schreven, kregen ze een rondleiding door de kinderexpositie “Ik zie ik zie wat jij niet hoort” in Concordia. De rondleiding werd verzorgd door Bob Boswinkel, stadsdichter van Enschede 2008/2009. De expositie leverde de leerlingen inspiratie op voor hun gedicht.

Terug in de klas werd er een battle gehouden, waarbij de leerlingen samen de beste 5 gedichten uit hun klas kozen.

Deze 10 leerlingen gingen de strijd met elkaar aan in dé poëziebatte in onze aula. Er was een heuse jury aanwezig, die bestond uit Bob Boswinkel, onze oud-collega Lidian Hiensch en de drie leerlingen die vorig jaar de beste drie gedichten leverden.

Nadat de leerlingen hun gedicht prachtig voorgedragen hadden, trok de jury zich terug om de drie besten eruit te halen.

Dat resulteerde in de volgende winnaars: de 3e prijs voor Veerle van der Koelen, 2e werd Romijn Horsthuis en de 1e prijs ging naar Lucas Eekelder met zijn gedicht “Denken”

Dit gedicht is vanaf de opening van het culturele seizoen in september/oktober 2019 op een van de glazen terrasafscheidingen op het Wilminkplein te bewonderen. Lucas zal zijn gedicht op deze feestelijke dag ook voordragen.

 

Denken

Ik zat te denken.

Ik denk jij denkt wij denken.

Wat denken we?

We hebben vragen om over na te denken.

Hoe? wanneer? waar?

Denk er maar eens over na.

Ik zat te denken.

Dan heb je ook nog geluid en muziek.

Nog meer om over na te denken.

Wat is geluid?

Is het mooi of niet?

Ik zat te denken.

Wat is het mooiste geluid?

Het antwoord is de stilte.

Denken is het antwoord op alles.