Datum: 04-04-2019

Op donderdag 4 april verzorgde Solar Boat Twente een gastles aan de leerlingen van Kottenpark die de richting Wetenschap, Design en Techniek (WDT) volgen. Tijdens de gastles is er aan de leerlingen uitgelegd wat het team inhoudt: een multidisciplinair team dat zich focust op een betrouwbare zonneboot. Door het richten op duurzame energie en de nieuwste technieken hoopt Solar Boat Twente te racen naar een podiumpositie in de Solar Sport One competitie. Uiteindelijk gaat het team strijden tijdens het WK in Monaco.

In de Wetenschap, Design en Techniek klas werken leerlingen aan verschillende maatschappelijke vraagstukken die onderdeel zijn van de thema's die aangeboden worden : gezondheid en geluk , natuur & milieu en duurzaamheid & techniek. De reden waarom juist deze leerlingen de gastles bijwoonden is door hun deelname aan de module over zonne-energie, die ze momenteel volgen. Dit sluit goed aan op het project van de studenten.

Aan het einde van het lesuur zijn de leerlingen getest op hun opgedane kennis met een quiz en is de gelukkige winnaar momenteel in het bezit van een Solar Boat Twente pet. Deze winnaar is samen met de klas langs de Solar Boat gegaan die 's middags op Kottenpark stond. De enthousiaste leerlingen konden zo de boot van dichtbij bekijken en al hun vragen afvuren op de teamleden van Solar Boat Twente.

Debby Vuurpijl, docent Kottenpark: “ Fantastisch dat de leerlingen de solarboot van dichtbij konden bekijken. De gastles van Mark en Rob van Solar Boat Twente was verhelderend en inspirerend. De volgende lessen gaan de leerlingen zelf een solarvoertuig bouwen en organiseren we op school onze eigen race.”

Al met al was het voor de klas een leuke kijk in wat er allemaal mogelijk is met zonne-energie en de kennis die ze momenteel opdoen.