Datum: 20-09-2018

De talenturen zijn sinds jaar en dag één van de onderdelen waarmee De Stedelijke Mavo zich onderscheidt. Leerlingen in de onderbouw kunnen bovenop het reguliere lesprogramma elke periode kiezen voor allerlei extra activiteiten. Met ingang van het huidige schooljaar is het programma van de talenturen flink aangepakt en verdiept. Dat is mede mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking met Concordia. 

Centraal in de talenturen staat nog steeds dat het belangrijk is dat leerlingen kunnen kennismaken met allerlei activiteiten. Nieuw is dat er per leerjaar andere accenten worden gelegd én dat de talenturen zijn uitgebreid tot en met leerjaar 3. 

In leerjaar 1 staat verbreding centraal. Alle leerlingen kiezen uit alle vier verschillende leergebieden een activiteit: maatschappelijk, kunst & cultuur, wetenschap & techniek en sport.

In leerjaar 2 is er ruimte voor verdieping. Een creatieve leerling heeft dan de mogelijkheid om steeds een activiteit in het leergebied kunst & cultuur te kiezen. Daarnaast volgen alle leerlingen modules muziek en krijgen ze Loopbaanoriëntatie.

Helemaal nieuw is het dat leerlingen van leerjaar 3 óók de talenturen op het rooster hebben gekregen. Het accent in leerjaar 3 ligt op de oriëntatie op het beroep. Daarnaast kunnen de leerlingen kiezen voor extra sport en krijgen ze allemaal een module Culturele en kunstzinnige vorming.

Uiteraard heeft het Circus Zwerini ook weer zijn plek in de talenturen. Houdt u dus vooral eind april de agenda een beetje leeg zodat u de voorstelling niet gaat missen!