Datum: 08-02-2022

Basisschool Drakensteyn gaat de samenwerking met Het Stedelijk Vakcollege aan om zich zo meer te richten op de ontwikkelingen in de techniek. Ze gaan de bezoeken aan onze school structureel op de jaaragenda te zetten. Hoe mooi is dat!

Vorige week heeft de eerste groep 8 leerlingen van deze basisschool een aantal workshops gevolgd bij het Technolab op Het Stedelijk Vakcollege. Tijdens deze middag zijn de leerlingen druk bezig geweest met het programmeren van een Sphero ball. Dit zijn ronde glazen bollen die de leerlingen zelf programmeren zodat de glazen bol een bepaald circuit af kan leggen. In het volgende blok gingen de leerlingen met Technisch Lego aan de slag. Ze hebben een robot in elkaar gezet om deze vervolgens in beweging te krijgen door de robot zelf te programmeren. De leerlingen hebben een topmiddag gehad en de volgende groep van basisschool Drakensteyn staat al klaar om de volgende les te volgen in het Technolab en bij Jos Doppen (docent Bouw, Wonen en Interieur). In deze lessen ligt het accent meer op de basis van de techniek. 

Het Stedelijk Vakcollege is blij met deze samenwerking en ziet uit naar het verder versterken van de relatie met het primair onderwijs!