De Stedelijke Mavo is een relatief kleine school voor mavo en onderbouw havo. Zodra je binnenkomt word je gezien, zegt er iemand ‘goedemorgen’ en kent je bij je naam. Onze leerlingen komen uit heel Enschede en vlak daarbuiten. Het prachtige gebouw, de korte lijnen tussen jou, je mentor en je ouders zorgen voor een fijne sfeer. Een vertrouwde omgeving waarin jij je mag laten zien.

In deze omgeving werken we op basis van de volgende pijlers:

Grensverleggend

Het onderwijs op De Stedelijke Mavo verlegt je grenzen. We denken niet graag in beperkingen, maar in mogelijkheden. Dat betekent dat we niet praten over wat je niet kunt, maar wat je nog kunt leren. Je zult dus behoorlijk uitgedaagd worden! We willen dat je veel leert. Goede vaklessen vormen het fundament van De Stedelijke Mavo. Met de kennis die je daar opdoet, leer je ook relaties leggen met de maatschappij en jouw toekomst. Daar is niet alleen de docent leidend in, maar mag én leer jij ook je eigen onderzoeksvragen stellen.

verantwoordelijkheid

Op De Stedelijke Mavo vertellen we natuurlijk wat je moet leren en hoe je dat moet doen. 
Maar langzamerhand moet je ook leren verantwoordelijkheid ​voor jezelf ​te nemen. Dat betekent dat je leert plannen, organiseren en soms zelf kiest welk vak je wilt volgen.  
Verantwoordelijk ben je ook ​voor een ander ​en ​voor je omgeving​. Als je samenwerkt aan een project, zet je jouw kwaliteiten in om je groepje te helpen.
En ook belangrijk: jouw gedrag draagt bij aan de fijne sfeer die er op De Stedelijke Mavo is! 

Toekomstgericht

Aan het einde van je schoolloopbaan op De Stedelijke Mavo sta je voor een belangrijke keuze, je vervolg. Om een goede keuze te maken moet je over voldoende kennis beschikken over je eigen mogelijkheden, maar ook over de mogelijkheden die er zijn. Vanaf het eerste leerjaar zijn we daarmee bezig. Je maakt kennis met beroepen en vervolgopleidingen. Waar ben jij goed in? Wat wil je? Wat wil je leren? Allemaal vragen die je uiteindelijk helpen een keuze te maken die bij je past.