Het Stedelijk Zwering is een sfeervolle, kleine en overzichtelijke school. Bij binnenkomst zegt er iemand ‘goedemorgen’ en kent je bij naam. Een school waar je wordt gezien én waar jij mag laten zien wat jij in huis hebt. Je mag ons gerust een ondernemende school noemen. We leiden je niet per se op tot een startende ondernemer, maar wel tot een ondernemende leerling! Dat zie je terug in ons onderwijs en de activiteiten die we ondernemen.

Iedereen op school draagt zijn steentje bij. Natuurlijk door zelf te zorgen voor een goede sfeer in de klas. Maar je kunt bijvoorbeeld ook meehelpen bij het organiseren van een schoolfeest, meedenken met de directie en zelfs in de sollicitatiecommissie meebeslissen wie er bij ons komt werken. 

Zo ontwikkel je een ondernemende houding waar je je hele leven profijt van hebt.

Goede start

Het Stedelijk Zwering is een kleine en overzichtelijke school. Dit zorgt ervoor dat je snel mensen leert kennen en dat je de weg snel kent. Dat je weet bij wie je met je vragen terecht kan, maar ook dat wij je snel leren kennen. Wij zorgen voor een goede start. Dat doen we door veel activiteiten met elkaar te ondernemen zodat je je klasgenoten snel leert kennen. Je krijgt een mentor die de eerste twee jaar jouw vaste aanspreekpunt is. Je hebt twee mentormomenten in de week. Zo leer je je mentor heel goed kennen. Lessen ‘leren leren’ krijg je in alle leerjaren. Omdat ‘zelf weten hoe je het leren aanpakt’, ook in de toekomst erg belangrijk is.

Een school waar je kunt groeien

Op Het Stedelijk Zwering hebben we drie verschillende soorten lessen. We hebben voor iedereen goede vaklessen, waar je een stevige basis krijgt voor elk vak. ‘Tijd om te leren’ noemen we dat. 

We weten ook dat leerlingen niet altijd hetzelfde nodig hebben. Daarom is er ook ‘Tijd om te kiezen’. In deze lessen kun (en leer!) je kiezen voor de vakken die je nodig hebt of waar je extra uitdaging wil. Dit geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld 3 uur wiskunde te volgen, waar iemand anders de keuze maakt om het bij 2 uur te houden maar wel extra Engels en biologie te kiezen. Zo maak je jouw eigen rooster.

In onze groeitijd, de naam zegt het al, krijg je alle ‘Tijd om te groeien’. Je kunt kiezen voor technische, ondernemende, dienstverlenende of creatieve lessen. Denk bijvoorbeeld aan lessen graffiti, padel, songwriting, bootcamp, koken en natuurlijk het circus. In deze lessen werk je ook projectmatig. Je organiseert een markt, je onderzoekt een cultuur of je maakt een nieuw spel voor de kinderen van de basisschool. Zo leer je samenwerken, onderzoeken en presenteren, omdat dit een goede voorbereiding op de manier van werken is in het mbo en de bovenbouw havo.

Alles bij elkaar leer je jezelf goed kennen en omdat we de groeitijd koppelen aan de profielen in de bovenbouw, kun je later ook een goede keuze maken voor je vakkenpakket.

Loopbaanoriëntatie

Bij Het Stedelijk Zwering bereiden we je voor op een vervolgopleiding in het mbo of het afronden van je havo op één van onze bovenbouwlocaties. Tijdens jouw tijd bij ons op school ondernemen we veel om jouw blik op de toekomst te richten. Zodat je jezelf en je talenten leert kennen. Zodat je keuzes kunt maken. Dit doen we bijvoorbeeld door bliksemstages, waar je in een aantal weken kennis maakt met een bepaald beroep. Ook halen we de buitenwereld de school in. Denk aan beroemde schrijvers of succesvolle zakenmensen. Zo leer je jouw mogelijkheden én de mogelijkheden buiten de school steeds beter kennen en bereiden wij je voor op je toekomst.