Grensverleggend is één van de pijlers van De Stedelijke Mavo. In het geval van de talenturen willen we graag dat je je eigen grenzen verlegt. Dat je activiteiten doet die je anders niet zo snel zou doen. Dat je kwaliteiten en eigenschappen ontdekt bij jezelf die je anders niet zo snel hoeft in te zetten. Tijdens de talenturen wordt je sportief, cultureel, kunstzinnig en sociaal uitgedaagd om te ontdekken welke kwaliteiten jij allemaal hebt en kunt inzetten. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld laten zien aan een publiek als circusartiest of je verzorgt een recreatieve middag voor de bewoners van een verzorgingstehuis. Er zijn mogelijkheden genoeg en jij hebt zeker mogelijkheden genoeg! 

Talenturen staat op het rooster in leerjaar 1 tot en met 3. Per jaar verschilt het wel hoe de talenturen worden ingevuld.

In leerjaar 1 staat verbreding centraal. Alle leerlingen kiezen uit alle vier verschillende leergebieden een activiteit: maatschappelijk, kunst & cultuur, wetenschap & techniek en sport.
In leerjaar 2 is er ruimte voor verdieping. Een creatieve leerling heeft dan de mogelijkheid om steeds een activiteit in het leergebied kunst & cultuur te kiezen. Daarnaast volgen alle leerlingen modules muziek en krijgen ze Loopbaanoriëntatie. Helemaal nieuw is het dat leerlingen van leerjaar 3 óók de talenturen op het rooster hebben gekregen. Het accent in leerjaar 3 ligt op de oriëntatie op het beroep. Daarnaast kunnen de leerlingen kiezen voor extra sport en krijgen ze allemaal een module Culturele en kunstzinnige vorming.