Datum: 11-03-2019

Honours diploma voor Tassnim, Aïsha en Eva

Het lijkt lang geleden: de kick off van het honoursprogramma op 21 september 2017. En nu, vele masterclasses, (werk)colleges academische vorming en een groots honoursonderzoek verder, is het zover: Tassnim el Badoui, Aïsha Scholtens en Eva van Vliet mochten op donderdag 7 maart hun diploma in ontvangst nemen!

Wat leerden de deelnemers aan het honoursprogramma van de Universiteit Twente de afgelopen anderhalf jaar? Ze leerden hun grenzen verleggen en omgaan met vragen als: ‘Wat denk je er zelf van?’ en ‘Wat is de waarheid?’

Ze leerden van hun fouten en gingen ideeën delen met anderen. Er kwamen antwoorden op vragen die onmogelijk te beantwoorden leken. Maar er waren ook kritische vragen, waarop soms (frustrerend genoeg) geen antwoord was. Gaandeweg lieten ze zich niet meer afschrikken door Pubmed artikelen.

De drie dames werden steeds nieuwsgieriger, omdat dat je vooruit helpt. Ze zetten een wetenschappelijk onderzoek op en voerden het uit met mensen die ze nog niet kenden. Hard werken, maar het was gewoon ook heel gezellig!!

Het honoursprogramma 2017-2019 was een waar voorproefje op het universitaire leven dat de dames te wachten staat. De studieperiode op de universiteit werd afgesloten met de presentatie van het eigen honoursonderzoek. Daarna volgde de officiële uitreiking, met academische baret, pedel met staf, het ‘Gaudeamus igitur’ en een hele zaal die voor je opstaat en stil is bij je binnenkomst. Een feestelijke bekroning van het honoursprogramma. 

College Zuid feliciteert Tassnim el Badoui, Aïsha Scholtens en Eva van Vliet met hun Honoursdiploma!