Datum: 17-05-2021

De Internationale Schakelklassen (ISK) van Het Stedelijk Lyceum neemt deel  aan de FC Twente cup, scoren in de wijk. Een uniek project georganiseerd door FC Twente. De ISK is een eerste opvanglocatie voor anderstaligen.

“Sport en integratie vinden we belangrijk op de ISK”, aldus Maaike van Wijck, teamleider ondersteuning. “Daarom hebben we ons met twee teams aangemeld voor de FC Twente Cup. Onze teams hebben zich gekwalificeerd voor het toernooi door trainingen te volgen, oefenwedstrijden te spelen en buurtbijdrages uit te voeren. Dit doen ze natuurlijk niet voor niets, want voor de prestaties ontvang je mooie FC Twente prijzen.”

Voor de ISK leerlingen is dit een mooie manier zich onder te dompelen in de Nederlandse maatschappij. De ISK is koploper in kwalificatiepunten verzamelen. Dit hebben de leerlingen bereikt door pannenkoeken te bakken voor het verzorgingstehuis Liberein Ariënsstaete. Ook hebben de leerlingen in de buurt van de school onderhoud gepleegd aan speeltuinen en cupcakes gebakken en uitgedeeld aan bewoners van Deppenbroek. 

De teams zijn goed voorbereid door na schooltijd te trainen op de velden van Sparta. Ze zijn dan ook meer dan klaar voor het toernooi dat op maandag 17 mei van start gaat in de Grolsch Veste. Veel succes jongens!