Datum: 15-03-2019

 

Leerlingen mavo 3 van College Zuid zijn adviseurs van de toekomst! Zij voeren een opdracht uit voor woningbouwvereniging Domijn en denken mee over aardgasvrij-wonen. En dat alles binnen het vak Geofuture.

 

De energietransitie is volop in het nieuws, maar hoe maak je het voor leerlingen actueel en concreet? Aardrijkskunde docenten Nijkamp en Scholtens doen dat binnen het vak Geofuture in samenwerking met woningbouwvereniging Domijn. Domijn leverde een 'echte' opdracht en maakt van de leerlingen 'adviseurs'. Mavo 3 werkt nu aan het aardgasvrij maken van woningen. Hoe doe je dat en hoe doe je dat in samenwerking met de huidige bewoners? Wat komt er bij kijken om duurzaam te wonen en welke manier is de beste? Pittige vragen waar de adviseurs zich over gaan buigen. 

 

Bart Jan Elders, Domijn, heeft de opdracht overhandigd aan Dex Strijland. Over een aantal weken hebben de leerlingen een telefonisch overleg over de voortgang. En de resultaten? Die worden 23 mei gepresenteerd in het provinciehuis in Zwolle aan Domijn en andere partners van Nieuwe Energie Overijssel!