Datum: 07-12-2019

Banner onthuld tijdens informatieavond TTO

Scholieren van het Stedelijk Lyceum staan stil bij 75 jaar bevrijding. Op 3 december is op College Zuid onder het toeziend oog van ouders en leerlingen een banner onthuld met daarop gebeurtenissen en personen die in het teken staan van vrijheid. De school doet mee met het project van het 4 en 5 mei comité en de gemeente om jongeren stil te laten staan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. De banner werd onthuld door de voorzitter van het comité, Rachel Denneboom. 

Monique van Manen, coördinator tweetalig onderwijs (TTO), was erg blij met de onthulling van de banner. “Wij merken dat het voor leerlingen steeds moeilijker wordt om zich te verplaatsen in een leven waar vrijheid niet vanzelfsprekend is. Toen wij hoorden dat het 4 en 5 mei comité samen met de gemeente een project startte, dachten wij meteen: meedoen!” Onder de banner hangen projecten van het vak Engels waar leerlingen sonnetten hebben geschreven met het thema vrijheid. Daarnaast hangen dagboekverhalen die leerlingen geschreven hebben bij het vak geschiedenis. 

“Bij ieder vak staan we stil bij het thema vrijheid. Op onze school zitten leerlingen die uit oorlogsgebieden komen. Voor hen is het geen 75 jaar geleden. Door stil te staan bij het thema zorgen we ervoor dat leerlingen luisteren naar elkaars verhaal. Dat is zo waardevol”, aldus wiskundedocent Noël O’Domhnaill. 

De onthulling is het eerste project in het kader van de vele projecten die zijn en worden georganiseerd richting
1 april. De datum waarop Enschede is bevrijd.