Datum: 08-10-2018

Leerlingen van Het Stedelijk Lyceum hebben afgelopen week de handen uit de mouwen gestoken voor de Shirts of Cults tentoonstelling in Rotterdam die ten bate  komt van Support Casper. In Rotterdam  werden voor dit goede doel (geld inzamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker) 400 shirts tentoongesteld van Jesse Rabbeljees unieke verzameling van in totaal 1.200 voetbalshirts.

 

“Van Ibrahimovic, Van Marwijk, Beckham, Seedorf, Cantona en Guardiola. Maar de topper is toch wel een wedstrijdgedragen shirt van Johan Cruijff”. Een privé-hobby van deze medewerker van Het Stedelijk Lyceum, die werkzaam is op de afdeling van het Centrum voor Onderwijs en Ondersteuning, Novo Ego. In zijn dagelijkse werk, werkt hij op de interne opvang voor  leerlingen die door allerlei omstandigheden extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben.

 

Jesse legt uit: “Door privé omstandigheden had ik onvoldoende tijd om deelname aan deze tentoonstelling goed voor te bereiden. Zo kwamen mijn collega’s op het idee om leerlingen in te schakelen voor dit sociaal maatschappelijke project. Samen met Social Up, een instantie voor jongeren met een verstandelijke beperking, hebben de leerlingen keihard gewerkt om deze tentoonstelling tot een succes te maken. Paspoppen bestellen, veel telefoontjes doen om van alles en nog wat te regelen.”


Een enorme positieve ervaring voor deze leerlingen van Het Stedelijk Lyceum. Een ervaring die niemand hen meer afneemt. Zeker wanneer ze straks weer terugkeren op hun eigen locatie waar zij normaliter hun onderwijs vervolgen op Het Stedelijk Lyceum. De tentoonstelling vond afgelopen week plaats en kreeg veel nationale aandacht. Zie bijgaande artikel en interview.