Datum: 11-04-2018

Simon van Gelder, leerling uit klas 3 TTO (TweeTalig Onderwijs) op College Zuid heeft de Junior Speaking Contest gewonnen! Een flinke prestatie, waarvoor hij was afgereisd naar Amersfoort en waar hij zich moest meten met leerlingen TTO uit heel Nederland.

Leerlingen uit de tweede en derde klas van havo en vwo schreven een speech in het Engels. Het thema dit jaar was ‘Living my fantasy’. De leerlingen hielden hun toespraak en gaven antwoord op vragen van de jury en het publiek. Een interactieve wedstrijd, waarbij de jury de deelnemers beoordeelde op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech.

De wedstrijd werd georganiseerd door Nuffic, een Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs. Nuffic organiseert de jaarlijkse Junior Speaking Contest sinds 2004.

Simon van Gelder deed deze week niet alleen mee aan deze wedstrijd, hij nam ook deel aan de Cambridge Checkpoint examens English, die in dezelfde week werden afgenomen op de afdeling TTO van College Zuid. Een dubbele uitdaging dus!

Klik hier voor meer informatie over de Speaking Contest.