Datum: 21-03-2024

Op maandag 18 maart vond het Stedelijk brede  badmintontoernooi plaats. Op ‘t Zwering het onderbouw toernooi en op het Kottenpark het bovenbouw toernooi. Door de corona pandemie heeft het toernooi een aantal jaar niet kunnen plaatsvinden maar gelukkig dit jaar weer wel.

Nadat op elke locatie een eigen badmintontoernooi was gehouden, mochten de beste leerlingen van dit toernooi meedoen aan het lyceumbrede toernooi! 

En dat mocht ook wel na zoveel jaar, het werd een spetterend toernooi, zowel bij de onderbouw als bovenbouw. 

Onderbouw toernooi:
Het onderbouw toernooi (klas 1 en 2) werd traditioneel georganiseerd op en door Het Stedelijk Zwering. Na de voorrondes op de locaties was het aan de fanatieke deelnemers van ISK, Alpha, Zuid, Kottenpark en ISK om te laten zien wat ze kunnen. Het was mooi om te zien dat leerlingen met uiteenlopende achtergronden zo goed samenwerken. De punten moesten namelijk zelfstandig worden bijgehouden en ingevuld op de wedstrijdschema’s. 

Er werd zeer sportief en dapper gestreden om de prijzen met uiteindelijk de volgende winnaars. 
 

Jongens klas 1

 1. Filip Breukers Kottenpark
 2. Mauro van de Wiel Kottenpark
 3. Mohammed Saksik College Zuid
   

Jongens klas 2

 1. Jayden Zhang ISK
 2. Kasper Poos Zwering
 3. Pijke Smit Kottenpark

Meisjes klas 1

 1. Pahal Morekar College Zuid
 2. Merijne Pen Zwering
 3. Caitlyn Baelde Kottenpark 


Meisjes klas 2

 1. Elisa Cosar Collega Zuid
 2. Naomi Goriya Kottenpark
 3. Marcella Gonzales ISK

Bovenbouw toernooi:

Leerlingen van 5 verschillende locaties (Zuid/IST, Kottenpark, ‘t Zwering, Alpha en ISK) kwamen naar het Kottenpark om daar te spelen om wie de beste bovenbouw badmintonner van het Stedelijk gaat worden. 

Er werden veel wedstrijden gespeeld, alle leerlingen waren fanatiek maar ook erg sportief aan het spelen. Uiteindelijk kwamen Elin (Kot) en Fenna (Kot) in de finale bij de meisjes en Ishaan (Ist) en Aidan(Ist) bij de jongens. Na een lange, spannende wedstrijd won Elin nipt van Fenna en ging er met de 1e prijs vandoor. Bij de jongens was het iets minder spannend, Ishaan was in bloedvorm en won redelijk makkelijk. 

Bovenbouw

Meisjes

Locatie

Jongens

Locatie

1e

Elin Zwijnenberg

Kottenpark

Ishaan Bansal

IST

2e

Fenna Vogel

Kottenpark

Aidan Meladuthu

IST

3e

Linden Alkema

Kottenpark

Jelle vd Kolk

‘t Zwering