Je kunt op College Zuid het behalen van je mavo, havo of vwo-opleiding combineren met sportieve ontwikkeling.

- Leerlingen in de sportstroom krijgen leerlingen extra sportmogelijkheden tijdens hun schoolloopbaan.

- Leerlingen die via NOC*NSF geselecteerd zijn als topsporttalent krijgen via TTS (Topsporttalentschool) de mogelijkheid om trainingen en wedstrijden te combineren met hun schoolloopbaan.

Topsport Talent School

Sport je op hoog landelijk niveau of maak je deel uit van een regionale/landelijke jeugdselectie? Dan is de Topsport Talentschool iets voor jou. Op College Zuid krijg je de ruimte om topsport te combineren met een mavo, havo of vwo-opleiding. Je krijgt een aangepast lesrooster, zodat je op school huiswerk kunt maken of tijdens schooltijd kunt trainen. Een Topsport Talent coördinator begeleidt je.

Sportstroom

Houd je van sport en bewegen? Volg dan de sportstroom. Als sportstroomleerling krijg je extra sporturen in je rooster en volg je elk trimester een clinic. Samen met andere sportievelingen maak je kennis met allerlei sport- en bewegingsactiviteiten. Denk aan schaatsen, voetbal, tumbling, klimmen, turnen en survival. In de bovenbouw kun je BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) als examenvak kiezen (havo en vwo) of LO2 (mavo). Zo leer je niet alleen voor je diploma, maar ontwikkel je ook andere kanten van je persoonlijkheid. Goed om later mee voor de dag te komen!

Begeleiding

Mentoren en begeleiders helpen je met het organiseren van je leerwerk en de roosters en trainingstijden worden op elkaar afgestemd. Het kan betekenen dat je ’s morgens eerst traint en dat de lessen later starten. Je gaat dan ook wat langer door. Je leert goed plannen en doorzetten. Dat zijn eigenschappen die je mee kunt nemen de toekomst in!

Kosten

Voor de verschillende mogelijkheden om sport en leren te combineren wordt een ouderbijdrage gevraagd. Klik hier voor de kosten.