Datum: 13-04-2018

Op 13 april was het feest op College Zuid ter gelegenheid van ruim 25 jaar TweeTalig Onderwijs (TTO). Wethouder Eerenberg kwam de afdeling feliciteren en alle leerlingen van TTO vierden feest, samen met een groep TTO-leerlingen uit Spanje.

Ontbijt en start van het feest
Op de afdeling begon de dag met een gezamenlijk ontbijt. Alle leerlingen hadden wat meegenomen, er was genoeg lekkers voor iedereen. Aansluitend verdeelden de kinderen zich in teams om mee te doen aan 'Engelse' spelen als War of the Piggy backs, The clothes peg war,  Wheelbarrow race, Mega soccer match en British Bulldog.   

Wethouder onderwijs Enschede
Rond half 12 kwam de heer Eerenberg, wethouder van onderwijs van de gemeente Enschede. Hij feliciteerde de afdeling TTO, de oudste en volgens hem beste TTO van Nederland. In zijn speech noemde hij dat het goed is contacten aan te gaan in andere landen want 'als je dichter bij elkaar komt, ontdek je dat verschillen 'not so big' zijn.' Aan Annemare Kraak overhandigde hij een Engelstalig boek over Nederlandse gebruiken om anderen over ons mooie land te vertellen.

Spelmiddag
Na de middagpauze konden alle leerlingen deelnemen aan een twaalftal spellen, waaronder een vliegend tapijt, haakse sjoelbak, fotobooth en spinnenwebrace. Gratis ijs en een stralende zon maakten het feest compleet.
Klik hier voor foto's.