Datum: 06-02-2018

Op 18 januari was de open dag op College Zuid. Veel leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en hun ouders bezochten onze school. In het biologielokaal zagen ze iets raars, een bal van allemaal bruinige haren. Wat zou dat zijn?

Dat was nu precies de wedstrijdvraag waar bezoekers zich over konden buigen. Heel wat kinderen hebben een briefje met het antwoord ingeleverd. De inzendingen zijn door een jury beoordeeld en uiteindelijk waren er twee deelnemers die het goede antwoord noteerden. Van hen heeft Robin Keppels de prijs gekregen.

Op 6 februari kwamen Robin en haar moeder op school om de prijs in ontvangst te nemen: een mooie gids, om nog meer te ontdekken over de natuur.

Op de foto houdt Robin ‘dat harige ding’ vast. Het is een haarbal uit de maag van een koe. Hij ontstaat als een koe een steentje in de maag heeft. Daar blijven haartjes op plakken en gaande weg groeit de haarbal. Bij de slacht komt een dergelijke haarbal uit de maag tevoorschijn. De koe heeft er tijdens haar leven geen last van gehad. Ruimte genoeg in zo'n grote koeienmaag.

Robin houdt aan de open dag in ieder geval een leuke herinnering over. Gefeliciteerd!