Bij TTO op College Zuid dagen we je uit om je havo of atheneum diploma met extra’s te halen. We bereiden je voor op jouw later met een opleiding die bij jou past. Je maakt kennis met andere mensen en culturen. Je leert wat belangrijk is voor jou en anderen en hoe je die kennis kunt delen. Zo ontdek je jouw talenten en de wereld waarin je die kunt toepassen. Je taalvaardigheid stelt je in staat te communiceren over landsgrenzen heen. Zo word jij een echte wereldburger!

Wat houdt TTO in?

TTO staat voor TweeTalig Onderwijs. TTO is havo of vwo met extra’s. Je leert er de gewone vakken, maar ook heel goed Engels en je maakt kennis met andere mensen en culturen. Je krijgt minstens 50% van je vakken in het Engels, denk bijvoorbeeld aan aardrijkskunde, sport en wiskunde en gebruik je internationale lesmethodes.

Lessen in het Engels moeilijk?

Natuurlijk is het wennen, maar het valt allemaal best wel mee. Alle nieuwe leerlingen weten net zoveel als jij. En je wordt natuurlijk altijd geholpen. Je praat met je klasgenoten en docenten in het Engels. Al snel zul je ontdekken dat je veel beter Engels spreekt.

Online community

Nieuwsgierig wat een Franse leeftijdsgenoot meemaakt? Dat ontdek je met e-twinning, een online platform waarmee je contact hebt met leerlingen uit Frankrijk die ook TTO volgen. Door de Engelse taal versta je elkaar en kun je nieuwtjes delen.

Uitwisseling

Benieuwd hoe het in andere landen is? In het tweede jaar ga je op uitwisseling naar Duitsland en komen Duitse TTO-leerlingen bij jou logeren. Samen volg je lessen op school. Een leuke manier om kennis te maken met Duitse leeftijdsgenoten! In het derde jaar ga je met de klas naar Engeland en in de bovenbouw zelfs naar Spanje! Zo krijg je vrienden in allerlei landen en ontdek je steeds meer van Europa.

Projecten, feesten en wedstrijden

Weet jij wat St. Patricksday is? Je viert die dag op het TTO, net als andere internationale feestdagen. Op het TTO heb je ook projecten van meerdere vakken tegelijk of doe je mee aan (inter)nationale wedstrijden. Op het TTO leren is leuk!

Internationale erkenning

Het TTO op College Zuid is door het Europees Platform officieel geaccrediteerd en voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan inhoud en kwaliteit van de lessen. Je verlaat de school met een havo- of vwo- diploma en een Cambridge certificaat (onderbouw) of IB-certificaat (bovenbouw). Beide internationaal erkende Engelse diploma’s, waarmee jij welkom bent op buitenlandse universiteiten.

Kosten

TTO biedt allerlei extra’s. Daarom vraagt Het Stedelijk Lyceum een ouderbijdrage TTO. Deze wordt onder andere besteed aan Engelse lesboeken, internationale reizen en theatergezelschappen.

klas 1 t/m 3 TTO       € 415
klas 4 en 5 vwo TTO   € 415
klas 5 havo en 6 vwo TTO    € 180


Voor de leerlingen die in 5 en 6 vwo alleen het vak English Language volgen (dit geldt bijvoorbeeld voor leerlingen die van havo naar vwo overgestapt zijn) zijn de bedragen als volgt:

klas 5 vwo TTO                       € 220
klas 6 vwo TTO   € 180
     

Als je meedoet aan de uitwisseling met de school in Spanje, dan moet je hiervoor apart betalen. 

Contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Monique van Manen, coördinator TTO op telefoonnummer (053) 482 11 03 of mail naar mvmanen@hetstedelijk.nl.