Kottenpark organiseert veel activiteiten voor je. Je ontvangt voor aanvang van elke activiteit een brief met alle informatie. In elk leerjaar hebben we leuke, spannende maar vooral educatieve activiteiten!

Hieronder zie je een aantal van deze activiteiten per leerjaar:

Leerjaar

Activiteit

1,2,3,+ 5V

Activititeitenweek 

Uelsenkamp 

1 en 2

 Disco 2 x per jaar

2 en 3

Uitstapje klas

Skidag Sauerland

2

Gymnasium Trier

2

Kerstmart Münster

3

Excursie Westerbork

4

Fitness

4

Werkweek Praag, Beiersewoud, Vlaanderen, Parijs en thuiswerkweek

4

Excursie maatschappijleer

4 t/m 6

Excursie kunstvakken

4 en 5 VWO

Debatwedstrijd Zwolle

5 VWO

Oriëntatie op sport (6 lessen)

5H en 6V

Sportoriëntatie

6 gymnasium

Romereis

456 Havo/VWO

Kerstbal

 

Modelbouwclub

De modelbouwclub is voor leerlingen die ervan houden met hun handen én hun hoofd te werken. Leerlingen die ervan houden iets onder hun handen te zien groeien en het ook fijn vinden om dat samen met andere leerlingen te doen. De club heeft in de kelder op Kottenpark een werkplaats, ingericht met machines, gereedschappen en werkstukken. Op woensdag- en vrijdagmiddag direct na afloop van de laatste les zijn de leerlingen welkom. 

Lesgebonden activiteiten

Op Kottenpark krijgen leerlingen ook activiteiten aangeboden die een verdieping van het onderwijs zijn, de zogenaamde lesgebonden extra activiteiten. Deze activiteiten zijn onderdeel van het lesprogramma. Denk aan project- of werkweken, excursies, vieringen, sporttoernooien, veldwerk en projecten in de klas. 

Niet- lesgebonden activiteiten

Natuurlijk is onderwijs geven de belangrijkste taak van een school. Maar er is meer. Leerlingen brengen een belangrijk deel van hun tijd door op onze school, daarom organiseren wij voor al onze leerlingen ook andere leuke activiteiten, zoals schoolfeesten, een brugklaskamp, een kerstbal, kerstconcert of een dagje pretpark.
De feesten op school zijn alcoholvrij en wij zorgen altijd voor de aanwezigheid van voldoende medewerkers van de school. 

Muziek- en dansavond

Tijdens deze avond die ook dit schooljaar weer  wordt verzorgd in het Wilminktheater treden leerlingen op met muziek, dans en theateracts, daarnaast laat onze kunstklas beeldend middels verschillende bijdragen ook hun kunsten zien. Het betreft hier echt een traditie. Kaarten kunnen worden besteld bij de administratie van het Kottenpark. De voorstelling vindt dit jaar plaats op 18 april 2024.

Activiteitenweken

Kottenpark organiseert activiteitenweken voor alle leerlingen, behalve voor leerlingen uit de eindexamenklassen. In deze activiteitenweken besteden wij aandacht aan een breed scala van culturele, sportieve en maatschappelijke activiteiten.