Kottenpark streeft naar excellent onderwijs. Onderwijs waarin je een goede basis legt voor je toekomst, zowel voor je vervolgopleiding als voor je toekomstige beroep. Daarbij stimuleren wij jou om het hoogst haalbare niveau te bereiken, en zelfs boven jezelf uit te stijgen.

We vinden het goed als jij je hoofd boven het maaiveld durft uit te steken. We dagen je uit om je talenten verder te ontwikkelen. Of dat op het gebied van cultuur, in de bèta vakken, de moderne vreemde talen of in de klassieke talen is, dat maakt niet uit. Talentontwikkeling, kansen krijgen en grijpen...daar gaat het om! 

Excellentie gaat om verrijking in mogelijkheden voor getalenteerde leerlingen en begeleiding en extra aandacht voor dreigende afstroom – op alle niveaus. Maar dat is het niet alleen, excellentie is meer dan dat. Het gaat ook over de school als organisatie en leergemeenschap. We zijn een lerende organisatie die kwaliteit levert en met elkaar de uitdagingen van de toekomst aangaat. Dit doen we samen met jou, een school waar jouw later vandaag begint. Een school waarin leerlingen én docenten met en van elkaar leren, elkaar feedback geven en elkaar steunen.