Hou je van kunst en cultuur? Wil je je daar verder in ontwikkelen? Kottenpark is een Cultuurprofielschool voor havo-, vwo- en gymnasiumleerlingen. Je maakt op een actieve en boeiende manier kennis met kunst en cultuur. Je kunt auditie doen voor één van de drie kunstklassen: Theater, Muziek of Beeldend of voor de vooropleiding Dans. Je volgt deze lessen naast de reguliere lessen. In de bovenbouw kun je examens doen in alle kunstvakken.


 

Kunstklas theater

Hou jij van acteren en wil je serieus aan de slag met spel, beweging en stemvorming? Dan is de Kunstklas Theater iets voor jou! In de onderbouw gaan we aan de slag om jou als speler te ontwikkelen. Je krijgt spel-, beweging- en stemlessen en een beetje theorie. Het eerste deel van het schooljaar staat in het teken van speltraining. In het tweede deel van het jaar ga je bezig met het maken van een voorstelling. In de bovenbouw ontwikkel je je skills als theater- en filmmaker, onderzoek je jezelf als speler, krijg je theatergeschiedenis en kun je eindexamen Theater doen. Je krijgt in de theaterzaal en lokalen van Kottenpark twee uur extra les op woensdagmiddag, aansluitend aan je reguliere rooster.

Klik hier voor de studiegids van schooljaar 2021-2022

Wil je een film over de Kunstklas Theater bekijken: klik dan op onderstaande link:

• Kunstklas Theater

Kunstklas muziek

Heb jij belangstelling en talent voor muziek? Wil je graag samen musiceren? Bespeel je een instrument of heb je zangles? Kom dan auditie doen voor de Kunstklas Muziek! De Kunstklas Muziek is een muzikaal breed georiënteerde opleiding binnen een school waar jouw talent de ruimte krijgt. Je speelt of zingt een uur in de week in een ensemble (klassiek of pop) en krijgt een uur per week verschillende modules zoals singer songwriting, media music, of componeren. Je krijgt twee uur extra op maandag- en/of vrijdagmiddag, aansluitend op je reguliere rooster. De lessen zijn in de theaterzaal en muzieklokalen van Kottenpark.

Wil je een film over de Kunstklas Muziek bekijken: klik dan op onderstaande link:

• Kunstklas Muziek

Kunstklas beeldende vorming

Vind jij het leuk om te tekenen, te schilderen, te fotograferen, te boetseren, te bouwen of te construeren? Kom dan de Kunstklas Beeldende Vorming volgen! In de Kunstklas Beeldende Vorming ontwikkel je jouw creatieve en beeldende vermogen. Jouw proces, de weg naar het eindwerkstuk vinden wij belangrijk. Je maakt kennis met veel verschillende materialen en technieken. Ook bezoeken we exposities en volg je buitenschoolse workshops verzorgd door Tetem of Het Rijksmuseum Twenthe. De lessen zijn in de teken- en handvaardigheidslokalen van Kottenpark. Aansluitend op je reguliere rooster, krijg je op maandag- of vrijdagmiddag twee uur extra les.

Wil je een film over de Kunstklas Beeldende Vorming bekijken: klik dan op onderstaande link:

• Kunstklas beeldende vorming