Is dans je lust en je leven? Ben je al een aantal jaren bezig met dans? Droom jij van een danscarrière op nationale en internationale podia? Maak dan kennis met onze Vooropleiding Dans.

Met deze opleiding kun je de lagere en middelbare school combineren met dansonderwijs op professioneel niveau en zo je eerste stappen zetten in de richting van een professionele danscarrière! Om later beroepsmatig iets met dans te gaan doen raden we je aan om jong te beginnen. Dat kan bij onze Vooropleiding Dans. Want naast de geïntegreerde vooropleiding bieden wij ook opleidingen aan voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar. 

Wil je een film over over de vooropleiding dans bekijken: klik dan op onderstaande link:
 

• Vooropleiding dans i.s.m. ArtEZ

Oriënterende Fase

Zit jij in groep 6, 7 of 8 en heb je interesse in de vooropleiding dans? Dan is dit echt iets voor jou! Je kunt namelijk al op de basisschool starten met de oriënterende fase van de Vooropleiding Dans. In de oriëntatieklas krijg je driemaal per week dansles. Het programma bevat klassieke en folkloristische dans technieklessen. Deze lessen worden gegeven na schooltijd, Willem Wilminkplein 1, 7511 PG Enschede

Om vlieguren te maken treed je een aantal keer per jaar voor publiek op. Bijvoorbeeld op open dagen en onze jaarlijkse voorstelling in het Wilminktheater. Na de oriëntatieklas doe je auditie voor de studiefase V1 voor middelbare scholieren.

Vooropleiding

De Vooropleiding Dans werkt samen met de locaties Kottenpark en Innova. Op deze scholen kun je de Vooropleiding Dans volgen naast je opleiding (Innova- mavo/onderbouw havo en Kottenpark - havo, atheneum of gymnasium). Je volgt dagelijks variërend danslessen; klassieke danstraining, improvisatie, moderne dans en folkloredans. Ook worden er wekelijks verschillende gastlessen (hedendaags, show/musical, urban, jazz) verzorgd door professionals uit de danswereld!

Bij de Vooropleiding Dans ben je, afhankelijk van het schooljaar, tussen de 7 en 12 uur per week bezig met dans. Je volgt de danslessen dagelijks aansluitend op jouw rooster. Dit doe je bij de balletstudio’s Willem Wilminkplein 1, 7511 PG Enschede

Om de danslessen te kunnen volgen, krijg je in de onderbouw van Kottenpark door onze DAMU-Licentie een aantal vrijstellingen. Dankzij het unieke karakter van Innova kunnen ook vmbo-t leerlingen aansluitend de danslessen volgen. In de bovenbouw maakt het dansprogramma deel uit van het eindexamenpakket en vallen de lessen binnen het reguliere rooster of sluiten er op aan. Je treedt ook een aantal keer per jaar op voor publiek om vlieguren te maken. Als je de Vooropleiding Dans hebt afgerond ben je voorbereid op audities voor verschillende dansacademies.

Toelatingsprocedure

De toelatingsprocedure voor de Vooropleiding Dans bestaat uit een auditie en een fysieke beoordeling waarbij gekeken wordt naar onder andere fysieke geschiktheid, bewegingscoördinatie, natuurlijk dansgevoel, expressiviteit, opname vaardigheid en muzikaliteit in beweging. Een positieve uitslag van de fysieke beoordeling, door de fysiotherapeut/arts, is een voorwaarde voor toelating.

Auditie

Zit jij in groep 6,7 of 8 en wil je auditie doen? Dat kan! De auditie voor schooljaar 2020/2021 vindt online plaats. Mail naar dansopleiding@hetstedelijk.nl en ontvang alle instructies om je eigen auditie te filmen!

Kosten

De kosten voor het volgen van de Vooropleiding Dans zijn als volgt:

  • In de oriënterende fase zijn de kosten € 450
  • De kosten voor de Vooropleiding Theaterdans zijn € 1.050

 

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Vooropleiding Dans? Stuur dan een mail naar dansopleiding@hetstedelijk.nl 

Klik hier voor de schoolgids 2020-2021

Openbare lessen

In de week van 18 t/m 22 januari 2021 kun je de dansopleiding volgen via een live stream! 
Op verschillende tijden kun je kennis maken met onze docenten, de leerlingen en een paar van de verschillende technieken die we aanbieden op de Vooropleiding Dans in Enschede. Naast de vaste dansdocenten nodigen wij regelmatig dans professionals uit die allerlei stijlen met zich mee de studio in brengen.

De link voor de live stream zal t.z.t worden gedeeld.

Klik op de foto voor een filmpje