Mediatheek & Studieruimte Kottenpark

 

 

Doelstelling mediatheek & studieruimte

 • Zowel leerlingen als medewerkers (locatie Kottenpark) kunnen terecht bij de Mediatheek&Studieruimte voor:
 • het gebruiken en/of lenen van (lees)boeken, naslagwerken, woordenboeken, etc.;
 • het uitprinten van documenten (zwart/wit);
 • korte uitleenmaterialen; zoals Chromebooks en rekenmachines;
 • overige materialen; zoals snelhechters, correctievloeistof, en paperclips.

 

Zie ook hoofdstuk 4 (Voorzieningen) van de schoolgids.

Locatie

Je vindt ons beneden in de kelder bij de kluisjes, direct naast de grote trap.

Toegang?

De Mediatheek&Studieruimte (en diens voorzieningen) is voor leerlingen toegankelijk op vertoon van hun schoolpas. Uit veiligheidsoverwegingen kan er vereist worden dat deze bij binnenkomst wordt neergelegd bij de witte balie.

 

ⓘ Eventuele achtergebleven schoolpassen worden ingeleverd bij de rode balie.

Openingstijden

Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers, kunnen onze openingstijden variëren. Wat de algemene openingstijden van de Mediatheek&Studieruimte zijn, kun je op ons lenersportaal vinden. 

Tijdens schoolvakanties, studiedagen, en toetsweken is de Mediatheek&Studieruimte standaard gesloten.

Regels

Om een ruimte als de Mediatheek&Studieruimte beschikbaar te kunnen stellen voor een continu wisselende groep gebruikers, zijn er regels nodig. Naast de algemene schoolregels geldt bij ons het volgende:

 • Toegang is standaard op vertoon van je schoolpas. Deze is immers ook nodig om items te kunnen lenen of documenten uit te kunnen printen. Heb je (nog) geen schoolpas of ben je deze vergeten? Geef dit dan aan bij de vrijwilliger van de Mediatheek&Studieruimte.

 • De Mediatheek&Studieruimte is geen lunchruimte of kantine. In de pauzes die binnen onze openingstijden vallen, kun je uiteraard wel bij ons terecht voor hetgeen de Mediatheek&Studieruimte bedoeld is (zie bovenaan deze pagina).

Heb je geluid nodig (eg. voor Cerego)? Gebruik dan een koptelefoon.

Lenersportaal

Het lenersportaal (Aura Online) van de Mediatheek&Studieruimte kun je gebruiken voor:

 • het online raadplegen van onze actuele catalogus;
 • onze algemene openingstijden bekijken;
 • toegang tot je persoonlijke leners account (Mijn AuraSpace).
 •  

Je kunt ons lenersportaal bereiken via: https://mediatheekkottenpark.nl/lenersportaal/

MIJN AURASPACE

Met een Mijn AuraSpace (onderdeel van Aura Online) account kun altijd en ongeacht waar je bent:

 • je leenhistorie inzien;
 • geleende items verlengen;
 • zelf recensies schrijven;
 • je eigen favorietenlijst maken;
 • boeken reserveren.

Het aanmaken van je eigen Mijn AuraSpace account gaat makkelijk op ons lenersportaal. Bij pasnummer geef je jouw leerlingnummer op, zoals die op je schoolpas staat. Vanaf dan kun je altijd en overal inloggen op je leners-account, met iedere willekeurige browser.

De Mediatheek&Studieruimte altijd dicht bij de hand? Installeer dan de Aura Library app op je mobiele telefoon! Met als extra voordeel: de app ondersteunt ook push notificaties, waarmee je op de hoogte kunt blijven van naderende inleverdata en bevestigingen van reserveringen.

Download de Aura Library app voor: 

De handleiding voor Mijn AuraSpace en de Aura Library App (iOS) vind je hier: https://mediatheekkottenpark.nl/handleiding-mijn-auraspace/ 

Eigen website

Naast Aura Online heeft de Mediatheek&Studieruimte ook een eigen website: https://mediatheekkottenpark.nl/

Je kunt daar allerlei informatie vinden over de Mediatheek&Studieruimte in het algemeen. Zoals hoe je als leerling iets bij ons kunt lenen, hoe het printen werkt, en wat je kunt doen wanneer je een geleend item bent kwijtgeraakt. Daarnaast delen we er graag tips voor het leren. En natuurlijk kunnen boekentips ook niet ontbreken!

VRIJWILLIGERS

De Mediatheek&Studieruimte wordt volledig gedraaid door vrijwilligers, voornamelijk (groot)ouders van leerlingen. Voor de herkenbaarheid dragen onze vrijwilligers allemaal een badge van de Mediatheek&Studieruimte.

VRIJWILLIGER WORDEN?

Ben je als (groot)ouder van een leerling, of anderszins bij Kottenpark betrokken, geïnteresseerd in (of benieuwd naar) vrijwilligerswerk bij de Mediatheek&Studieruimte? Dan horen we graag van je! Je kunt ons bereiken via: mediatheekkottenpark@hetstedelijklyceum.nl

CONTACT OPNEMEN

Tijdens openingstijden van de Mediatheek&Studieruimte zijn we telefonisch bereikbaar op: 053 - 482 12 46. Via mail kun je ons altijd bereiken op: mediatheekkottenpark@hetstedelijklyceum.nl.