Onze maatschappij verandert in een hoog tempo. We gebruiken andere vormen van communicatie en gebruiken (vooral) internet voor het opzoeken van informatie. Als scholengemeenschap hebben we een belangrijke taak om onze leerlingen daarop voor te bereiden. Wij passen ons onderwijs daarop aan.

Op Het Stedelijk Zwering werken we daarom naast boeken en ander lesmateriaal met chromebooks. De boeken en het overige lesmateriaal worden gratis ter beschikking gesteld. Voor de chromebooks is een aparte regeling, deze staat hieronder verder uitgelegd.
 

Chromebook

Gratis Chromebook voor alle nieuwe leerlingen 

“OMDAT IEDERE LEERLING RUIMTE ÉN KANS MOET KRIJGEN ZICH TE ONTWIKKELEN.” 
Digitale leermiddelen zijn niet meer weg te denken in ons onderwijs. Dat hebben we zeker de afgelopen tijd ervaren, waarin we veel afstandsonderwijs hebben geboden. Het Stedelijk Lyceum vindt het belangrijk dat iedere leerling de ruimte én de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Gelijke kansen voor iedereen daar staan we voor. Voor komend schooljaar hebben we daarom een heel mooi aanbod ontwikkeld voor alle locaties van Het Stedelijk Lyceum: Iedere nieuwe leerling die zich aanmeldt krijgt gratis een gloednieuw Chromebook ter beschikking. Het enige dat ouders hoeven bij te dragen zijn de kosten voor de verzekering en het onderhoud van het Chromebook. Dit betekent rond de € 3,00* per maand voor een standaard Chromebook. 

Leren op een manier die bij jou past 
We hoeven niemand meer te vertellen dat we niet meer om digitale lessen heen kunnen. Maar daarnaast zijn er nog andere voordelen van digitaal onderwijs. Lessen en huiswerk kunnen we beter personaliseren. We kijken wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren. Maatwerk dus. We kunnen daardoor maatwerk per leerling verbeteren. Het werken met de gangbare lesboeken wordt door het aanbod van digitaal lesmateriaal sterk verrijkt.

Samenwerking met The Rent Company
Voor levering, service en onderhoud van een Chromebook werkt Het Stedelijk Lyceum samen met The Rent Company. Wij geven aan wat onze wensen vanuit het onderwijs zijn. Op basis daarvan maakt de The Rent Company een voorstel welke apparaten hiervoor het meest geschikt zijn. Zo weet je zeker dat het Chromebook prima aansluit bij wat je nodig hebt bij ons op school.

Meer informatie vind je in deze flyer.

* Het definitieve bedrag dat ouders moeten betalen is in juni 2023 bekend.

Waarom een chromebook?

Wij adviseren het gebruik van een Chromebook. Een goed en relatief goedkoop apparaat met handzame afmetingen en een vast toetsenbord. Hierdoor is het geschikt voor het maken van verslagen en uitwerkingen. Voor leerlingen is het makkelijk om gezamenlijk te werken in hetzelfde document. Het is goed om te weten dat een Chromebook niet een laptop is. Je werkt met een Chromebook in de ‘cloud’. Documenten worden dus niet op het apparaat zelf opgeslagen. Daardoor is het veel minder vatbaar voor virussen en andere ongemakken.

Alle voordelen van een Chromebook op een rij: ­

  • Kwaliteit ­
  • Snelheid
  • Gebruiksgemak ­
  • Makkelijk mee te nemen 
  • Accuduur