Onze maatschappij verandert in een hoog tempo. We gebruiken andere vormen van communicatie en gebruiken (vooral) internet voor het opzoeken van informatie. Als scholengemeenschap hebben we een belangrijke taak om onze leerlingen daarop voor te bereiden. Wij passen ons onderwijs daarop aan.

Chromebook

Op Het Stedelijk Vakcollege werken we met Chromebooks of een ander device. We werken volgens het BYOD-principe (Bring your own device). Zo heb je als leerling altijd en overal digitaal leermateriaal en kun je allerlei bronnen op het internet raadplegen. De lesstof wordt op deze manier uitgebreid met o.a. visuele middelen en er kan meer interactie plaatsvinden. Als je geen eigen apparaat wil of kan aanschaffen, dan hebben wij op onze scholen Chromebooks die je kunt gebruiken. Deze mag je niet mee naar huis nemen en moet je elke dag inleveren op school.

Waarom een Chromebook?

Wij adviseren het gebruik van een Chromebook. Een goed en relatief goedkoop apparaat met handzame afmetingen en een vast toetsenbord. Hierdoor is het geschikt voor het maken van verslagen en uitwerkingen. Voor leerlingen is het makkelijk om gezamenlijk te werken in hetzelfde document. Het is goed om te weten dat een Chromebook niet een laptop is. Je werkt met een Chromebook in de ‘cloud’. Documenten worden dus niet op het apparaat zelf opgeslagen. Daardoor is het veel minder vatbaar voor virussen en andere ongemakken. Alle voordelen van een Chromebook op een rij:

  • Kwaliteit
  • Snelheid
  • Gebruiksgemak
  • Makkelijk mee te nemen
  • Accuduur

Aanbod

Wij hebben een mooi aanbod opgesteld in samenwerking met The Rent Company:

  • De leerlingen worden voorzien van een kwalitatief goed en duurzaam Chromebook.
  • Zowel de soft- als de hardwarematige kenmerken van dit kleine moderne notebook komen overeen met de door de school opgestelde eisen.
  • The Rent Company biedt verschillende opties, variërend van aankoop in 1 keer tot een huurconstructie inclusief verzekering voor een klein bedrag per maand, waarbij het apparaat na drie jaar eigendom kan worden.