Het Stedelijk Lyceum.
We zijn er voor jou!

Het Stedelijk Lyceum is een openbare scholengemeenschap in Enschede voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, ook dat iedereen even veel kansen krijgt en op een gelijke manier wordt behandeld. Of je nu goed kunt leren, creatief, sociaal of een echte sporter bent, we helpen je groeien en ontwikkelen tot een zelfbewust persoon. Wie je ook bent, wij hebben een school die bij jou past.

Het laatste nieuws


ArtEZ Vooropleiding Dans breidt uit met derde locatie in Enschede

De vooropleiding dans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede is vanaf schooljaar 2021-2022 officieel de derde locatie van ArtEZ Vooropleiding Dans. Naast de bestaande locaties in Arnhem en Venlo wordt met de komst van Enschede de gehele regio Zui

Lezing van schrijver Özcan Akyol op De Stedelijke Mavo

Lezing

Het Stedelijk Vakcollege en SMEOT samen sterk voor techniek!

Derde en vierdejaars techniek volgen keuzevakken bij SMEOT - mbo vakschool

leerling

Milan Oude Holtkamp


Milan zit helemaal op zijn plek bij Vakschool Het Diekman. Hij zat op de Spinaker en koos voor Vakschool Het Diekman omdat het hem een heel leuke school leek. Hij zit inmiddels alweer in het derde jaar en loopt stage bij een kwekerij. Op de vraag of de docenten van Vakschool Het Diekman streng zijn antwoordt hij dat zijn docent dat onlangs zo mooi kon omschrijven: “Jij bepaalt hoe wij zijn!”

leerling

Ania Palmero Bellers


Ik volg de theateropleiding op Kottenpark. Dat is ook de reden dat ik voor Kottenpark koos. Het leek me een leuke school en ook een gezellige school. En dat klopt ook!