Het Stedelijk.
Meer mogelijkheden voor iedereen.

Het Stedelijk is een openbare scholengemeenschap in Enschede voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, ook dat iedereen even veel kansen krijgt en op een gelijke manier wordt behandeld. Of je nu goed kunt leren, creatief, sociaal of een echte sporter bent, we helpen je groeien en ontwikkelen tot een zelfbewust persoon. Wie je ook bent, wij hebben een school die bij jou past.

Ontdek het stedelijk

Het laatste nieuws

Het Stedelijk ISK

Expositie 'Kunstblikken' ISK leerlingen

Een aantal leerlingen van onze ISK hebben een expositie bij Concordia genaamd 'Kunstblikken'
Het Stedelijk Kottenpark

Zomervakantie vanaf 19 juli t/m 2 september

Zomervakantie vanaf 19 juli t/m 2 september

Nieuwe directeur Het Stedelijk Alpha en directeur Onderwijs

Het Stedelijk Alpha heeft vanaf schooljaar 2024-2025 een nieuwe locatiedirecteur. Vertrekkend directeur Alpha wordt nieuwe directeur Onderwijs voor Het Stedelijk.
leerling

Belicia Kuiper


Innova is een fijne school, omdat het er gezellig en niet zo groot is. We werken veel op Chromebooks. Dat vind ik prettig. Op papier was ik vaak mijn planning kwijt op de basisschool. Het is echt een superleuke school met leuke docenten en een fijne manier van leren.

Docent

Daniel Nijman


Als leerkracht voel ik mij erg thuis op Het Stedelijk Vakcollege. Momenteel verzorg ik de lessen Nederlands en de lessen ICT & mediawijsheid. Dit doe ik dagelijks met veel plezier. Dit komt mede door de afwisseling in mijn werk, de hechte groep collega’s en de doelgroepleerlingen die mij erg goed ligt. Wat ik sterk vind aan Het Stedelijk Vakcollege is dat er vooral wordt gekeken naar de toekomst van de leerlingen. Dat er op maat wordt gekeken naar de middelen die een leerling nodig heeft om het voortgezet onderwijs succesvol af te ronden. Ook de integratie tussen praktijkvakken en theorievakken tijdens de reflectieweken is erg prettig.