Je bent nu bijna klaar met de basisschool, en dan? Bij ons leer je door te doen.
Op deze site lichten we een tipje van de sluier op en vertellen we je wat meer over onze school. 

Een dag op Het Stedelijk Diekman

Milan Oude Holtkamp is op deze zonnige middag aan het werk bij houtbewerking. Hij werkt hier aan een ‘levensechte’ opdracht: een opdracht van de gemeente Enschede, zo legt zijn docent Lute Bruinenberg later uit. Milan zit helemaal op zijn plek bij Het Stedelijk Diekman. Hij zat op de Spinaker en koos voor Het Stedelijk Diekman omdat het hem een heel leuke school leek. Hij zit inmiddels alweer in het derde jaar en loopt stage bij een kwekerij. Deze middag is hij met heel andere dingen bezig: de oude letters van een houten naambord verwijderen en weer opnieuw bevestigen op een nieuwe plank. “Geen vervelend werk, zo buiten in de zon.” Op de vraag of de docenten van Het Stedelijk Diekman streng zijn antwoordt hij dat zijn docent dat onlangs zo mooi kon omschrijven: “Jij bepaalt hoe wij zijn!”

 

Veel praktijkvakken

Mila ter Horst is 12 jaar. Ze zit op Het Stedelijk Diekman. “Een leuke school. Ik heb het hier naar mijn zin. Eerst zat ik op de Ariënsschool. Waarom ik voor deze school koos? De lessen die hier worden gegeven. Veel praktijkvakken. Maar ook koos ik voor deze school,omdat ik het een mooi gebouw vind. Later wil ik in de techniek gaan werken. Dat vind ik hier op school dan ook een leuk vak. Welk advies ik een groep 8 leerling wil geven? Kies de school die goed bij je past."

 

 

Aanmeldingsprocedure en aanmeldingsformulier

Tegen de tijd dat de aanmeldavonden komen krijg je van jouw groep 8 docent een aanmeldformulier.
Deze kun je meenemen naar één van onze aanmeldavonden. 

Aanmelden

Kies jij voor Het Stedelijk Diekman? Dan kun jij je na het ontvangen van je basisschooladvies je aanmelden op één van de aanmeldavonden. De aanmelding betekent niet dat je automatisch geplaatst wordt. Hiervoor kun je het aanmeldingsformulier gebruiken. In Enschede hebben alle scholen samen afspraken gemaakt over de plaatsing en advisering in het kader van Passend Onderwijs. Na de aanmelding krijg je van ons een uitnodiging voor een intakegesprek samen met je ouders. Natuurlijk krijg je wel volgens een vaste procedure bericht of je ook geplaatst bent.