Je bent nu bijna klaar met de basisschool, en dan? Bij Vakschool Het Diekman leer je door te doen.
Op deze site en in onze folder lichten we een tipje van de sluier op en vertellen we je wat meer over onze school. 

Een dag op Vakschool Het Diekman

Milan Oude Holtkamp is op deze zonnige middag aan het werk bij houtbewerking. Hij werkt hier aan een ‘levensechte’ opdracht: een opdracht van gemeente Enschede, zo legt zijn docent Lute Bruinenberg later uit. Milan zit helemaal op zijn plek bij Vakschool Het Diekman. Hij zat op de Spinaker en koos voor Vakschool Het Diekman omdat het hem een heel leuke school leek. Hij zit inmiddels alweer in het derde jaar en loopt stage bij een kwekerij. Deze middag is hij met heel andere dingen bezig: de oude letters van een houten naambord verwijderen en weer opnieuw bevestigen op een nieuwe plank. “Geen vervelend werk, zo buiten in de zon.” Op de vraag of de docenten van Vakschool Het Diekman streng zijn antwoordt hij dat zijn docent dat onlangs zo mooi kon omschrijven: “Jij bepaalt hoe wij zijn!”

 

Veel praktijkvakken

Mila ter Horst is 12 jaar. Ze zit op Vakschool Het Diekman. “Een leuke school. Ik heb het hier naar mijn zin. Eerst zat ik op de Ariënsschool. Waarom ik voor deze school koos? De lessen die hier worden gegeven. Veel praktijkvakken. Maar ook koos ik voor deze school,omdat ik het een mooi gebouw vind. Later wil ik in de techniek gaan werken. Dat vind ik hier op school dan ook een leuk vak. Welk advies ik een groep 8 leerling wil geven? Kies de school die goed bij je past."

 

 

Aanmeldingsprocedure en aanmeldingsformulier

Meer informatie daarover vind je hier.

Klik hieronder voor het aanmeldingsformulier of lees gerust nog even verder.

Er zijn twee soorten aanmeldingsformulieren die je kunt gebruiken. 

  1. Print bijgaand aanmeldingsformulier uit en vul het samen met je ouders met pen in en laat hen ondertekenen.
  2. Gebruik het digitale aanmeldingsformulier wat je op de computer kunt invullen. Je moet het daarna dan alsnog wel uitprinten, omdat je ouders het formulier van een handtekening moeten voorzien.

Heb je geen printer of lever je het liever digitaal in, dan kan dat ook. Sla het document eerst op en stuur het als bijlage naar communicatie@hetstedelijk.nl. Wij zorgen er dan voor dat jouw aanmeldingformulier tijdens de aanmeldingsavonden klaar ligt om van een handtekening te voorzien en om dit even met jou en je ouders door te spreken. Kom in dit geval dan zonder aanmeldingsformulier op 10 of 11 maart 2020 om je aan te melden.

Aanmelden

Kies jij voor Vakschool Het Diekman? Dan kun jij je na het ontvangen van je basisschooladvies je aanmelden op één van de aanmeldavonden op Vakschool Het Diekman op 10 of 11 maart. De aanmelding betekent niet dat je automatisch geplaatst wordt. Hiervoor kun je het aanmeldingsformulier gebruiken. In Enschede hebben alle scholen samen afspraken gemaakt over de plaatsing en advisering in het kader van Passend Onderwijs. Na de aanmelding krijg je van ons een uitnodiging voor een intakegesprek samen met je ouders. Natuurlijk krijg je wel volgens een vaste procedure bericht of je ook geplaatst bent.