Datum: 10-10-2019

Ter ere van het 50 jarig lustrum van rubgyvereniging ERC69 werd op 10 oktober een scholentoernooi georganiseerd. Leerlingen van verschillende locaties van Het Stedelijk Lyceum nemen hieraan deel.

Twee teams van Kottenpark wonnen de 1e en 2e prijs. De 3e prijs was voor de Bruggertstraat van het Bonhoeffer College. Na 3 speelronden en een finale partij tegen de Enschedese rugby jeugd had  Kottenpark, over het hele toernooi, de meeste trys gescoord en een "man of the match" gebracht.

De middag werd een succes dankzij de sportieve inzet van alle scholieren met en zonder rugby ervaring en ondersteund door de vrijwilligers van ERC'69.

Coenraad Wiepking, docent van Het Stedelijk Lyceum was als oud rugbyspeler mede-organisator van het toernooi. Rugby staat voor een eerlijk spel, met respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter. Het gaat bij rugby niet alleen om kracht, maar ook om snelheid. Het komt aan op wendbaarheid om tackles te ontwijken, techniek om de bal te trappen en tactiek. Groot of klein, dik of dun, iedereen draagt op zijn manier bij aan het team. "Het was een mooie donderdagmiddag. Hopelijk kan het toernooi in 2020 uitgroeien met meer teams vanuit de verschillende Enschedese schoollocaties.

Geïnteresseerden in rugby zijn iedere dinsdagavond welkom voor een gratis proeftraining op Sportpark Wethouder Horstman."