Datum: 16-09-2021

IST leerling Clément Vovard volgt sinds kort het Engelstalige programma voor begaafde wiskunde leerlingen op Universiteit Twente. Tot op heden werd er al een honoursprogramma aangeboden aan leerlingen die op het vwo extra uitdaging aankunnen. Dit werd echter alleen in het Nederlands aangeboden. Dit sloot niet aan op internationale onderwijs van IST het zogenaamde International Baccalaureate Diploma Programme.  

Clément Vovard is een van de leerlingen die wel uitdaging aan kon op het gebied van wiskunde. Hij mag als een van de weinige leerlingen (ca. 6 leerlingen zijn hiervoor geselecteerd) starten met de pilot van het Engelstalige programma voor heel begaafde wiskundeleerlingen. De eerste bijeenkomst was op maandag 6 September. 

“We zijn heel blij met deze pilot die voor leerlingen als Clément een mooie uitdaging biedt. Fijn dat de Universiteit hier op inspeelt. We groeien als internationale school het laatste jaar heel hard en hiermee maken we ons onderwijs alleen maar aantrekkelijker voor internationale (expat) leerlingen.”
Ook Clément is heel tevreden na zijn eerste lessen op de Universiteit Twente “Ik ben dankbaar dat ik deze kans krijg en ik heb er veel zin in om mezelf uit te dagen.”