Datum: 13-11-2018

Opvallende onderwijsvernieuwing bij Vakschool Het Diekman door I’m certificering

Vakschool Het Diekman organiseert speciaal event om unieke samenwerking met bedrijven te presenteren.

Dinsdag 20 november organiseert Vakschool Het Diekman een event voor bedrijven, ouders, gemeente en andere geïnteresseerden. Dit event staat in het teken van de introductie van het ID-model bij Vakschool Het Diekman. De eerste school in Enschede die hiervoor een I’m (inclusiviteitsmeter) certificering in de wacht heeft weten te slepen. Ook hebben de eerste bedrijven deze certificering binnen. Wethouder Niels van den Berg zal deze avond een speech houden en de I’M certificering voor Vakschool Het Diekman officieel onthullen.

 

Tijdens dit event zal het ID model en de rol van bedrijven daarin verder worden toegelicht. Deze nieuwe vorm van onderwijs is een ontwikkeling waarbij Vakschool Het Diekman met inbreng van meer praktijk uit het lokale bedrijfsleven werkt. Bedrijven zoals Visschedijk facilitair, Onderhoud Enschede B.V., Opstap Personeelsdiensen, Westendorp PR, Nettorama, Taco Mundo, Axent Groen, Bonke BV, Haverkamp Onderhoud en S.E.S creative, zijn al I’M-certificaathouders en werken samen met Vakschool Het Diekman.


Samen met de aangesloten bedrijven, stelt Vakschool Het Diekman, een individueel profiel voor de leerling op, waar hij/zij naartoe zal werken. Op die manier slaagt elke leerling naar vermogen en zijn ondernemers er zeker van dat de investering in de leerling een meerwaarde heeft. Zo ontwikkelt Vakschool Het Diekman samen met bedrijven, bestendige werknemers, die vakgericht opgeleid zijn.


Het event is op dinsdag 20 november van 17.00 tot 19.00 uur. Het doel van het event is om ouders, bedrijven en andere geïnteresseerden goed te informeren over deze nieuwe unieke vorm van onderwijs en samenwerking met lokale ondernemers. Met de officiële opening en onthulling van het certificeringsbord hoopt Vakschool Het Diekman nog meer lokale ondernemers te interesseren voor deze manier van samenwerken en leren in de praktijk. Zo krijgen jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, maximale kansen om volwaardig mee te doen op de arbeidsmarkt.

Wil je dit event bijwonen, dan kun je je aanmelden via  jdijkstra@hetstedelijklyceum.nl