Heb je (tijdelijk) extra ondersteuning en/of begeleiding nodig, dan lees je hier welke mogelijkheden we daarvoor in huis hebben.

Locatie Ondersteunings Groep

Ondersteuning van leerlingen gebeurt zoveel mogelijk in de klas. Vakdocenten kunnen ondersteuning vragen bij de Locatie Ondersteuningsgroep (LOG). De LOG werkt samen met de onderwijsteams van Het Stedelijk Zwering en kijkt naar de onderwijsbehoefte en ontwikkeling van de leerlingen. De teams krijgen ondersteuning om aan te sluiten bij die onderwijsbehoefte. Indien nodig wordt ondersteuning buiten de les gegeven, zo kort als mogelijk, zo lang als nodig. Het eerste aanspreekpunt voor extra ondersteuning is altijd de mentor van de leerling. De ondersteuning is altijd op maat en in nauw contact met ouders en eventuele hulpverlening.

Op Het Stedelijk Zwering is Cynthia Kamer, teamleider ondersteuning. Neem voor vragen over dit onderwerp gerust contact met haar op via ckamer@hetstedelijk.nl

Dyslexie en taalondersteuning

Binnen onze school hebben we aandacht voor leerlingen die taalondersteuning nodig hebben. Wij bieden  steunlessen taal aan. Het kan zijn dat je je bijvoorbeeld dyslexie of een TOS hebt, dat Nederlands niet je moedertaal is of dat talige vakken wat lastiger voor je zijn. Bespreek dit altijd met je mentor. Samen kijken we welke ondersteuning en/of hulpmiddelen je nodig hebt. Wil je meer informatie over hoe we op Het Stedelijk met dyslexie omgaan, klik dan HIER.

Dyscalculie

Leerlingen die een dyscalculieverklaring hebben, hebben recht op extra faciliteiten bij het maken van schoolexamens en toetsen. Daarnaast geven we ook ondersteuning bij het omgaan met dyscalculie, dit doen we door steunlessen rekenen aan te bieden. Ook als je rekenen lastig vindt en geen dyscalculie hebt kun je gebruik maken van de steunlessen. Samen gaan we kijken hoe we de beste weg kunnen vinden naar het hoogst haalbare resultaat.

Trainingen

Wij vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Kan jouw zelfvertrouwen wel een boost gebruiken, wil je makkelijker contact maken met anderen of wil je je emoties leren beheersen dan gaan we samen op zoek naar een training die bij je past. Denk  hierbij o.a. aan hulp bij faalangst en sociale vaardigheidstraining (Rots- en watertraining).  Soms kan dit in de school en soms extern. Heb je hier behoefte aan of vragen over dan is je mentor je eerste aanspreekpunt