Datum: 18-02-2021

Artikel Zuidwester 
Februari 2021

Chromebooks voor alle nieuwe leerlingen 
"Omdat iedere leerling ruimte én kans moet krijgen zich te ontwikkelen."

Digitale leermiddelen zijn niet meer weg te denken in het onderwijs. Het Stedelijk Lyceum vindt het belangrijk dat iedere leerling de ruimte én de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Gelijke kansen voor iedereen daar staan we voor. Daarom krijgt iedere nieuwe leerling die zich aanmeldt gratis een nieuwe Chromebook ter beschikking. Het enige dat ouders hoeven bij te dragen zijn de kosten voor de verzekering en het onderhoud van het Chromebook. Dit betekent rond de € 2,50 per maand voor een standaard Chromebook.

Ook Jamie Schonewille, leerling van De Stedelijke Mavo werkte afgelopen jaar veel op zijn Chromebook. Vooral in de perioden dat de scholen helemaal dicht waren en hij alleen online les had. ”Thuiswerken vind ik wel makkelijk, dat kan ik goed. Beter dan leren in de klas. Daar vind ik het soms te druk. Ik krijg huiswerk voor de hele week en kan werken in mijn eigen tempo. Dat vind ik makkelijker en heb dan meer tijd om alles te plannen zodat ik het aan het einde van de week klaar heb. En af en toe heb ik tijd voor andere dingen. Even op de Playstation, gamen met vrienden of een televisieserie kijken. Dat is natuurlijk wel even leuk, maar met elkaar kletsen en praten is gezelliger. 

Ik mis school dan wel. Want ik vind school erg gezellig. Elke dag gebeuren er weer nieuwe dingen en elke dag leer ik weer iets nieuws. Meer dan thuis. 

Binnenkort gaan groep 8 leerlingen een keus maken voor een nieuwe school. Waarom zou een leerling voor De Stedelijke Mavo kiezen? Jamie: “Op De Stedelijke Mavo heb ik de vrijheid om te doen wat ik leuk vind. Ruimte heb om te doen wat ik wil. Je krijgt hier goede lessen. Daarna kun je verder. Je krijgt hier ook vrijheid om te kiezen. Welke vakken je extra wilt volgen. En dat je ook dingen kunt doen die je anders niet snel zou doen. Van koken en technisch schilderen tot deelnemen aan een circus.” 

Hoe kun je als groep 8 leerling kennis maken met De Stedelijke Mavo? 
Helaas is een ‘normale’ open dag dit jaar niet mogelijk. Daarom heeft De Stedelijke Mavo (en ook de andere scholen van Het Stedelijk Lyceum) andere manieren bedacht, waardoor je toch een beetje sfeer kunt proeven.