Datum: 23-01-2023

Heb je een mavo/havo advies, wil je toewerken naar de havo en graag naar Kottenpark? Dat kan vanaf volgend schooljaar! Je krijgt dan les in een tweejarige havo kansklas. In deze klas krijg je twee jaar intensieve begeleiding met als doel dat jij na twee jaar door kan stromen naar de havo op Het Stedelijk Kottenpark.

Brugperiode
In de kansklas havo krijg je les op mavo/havo niveau. We beginnen met in beeld brengen op welk niveau je bij de verschillende vakken zit. Van daaruit wordt vervolgens onderwijs op maat geboden. Niet alleen de docenten weten dan waar jij staat, maar jijzelf ook. Dit zorgt ervoor dat je weet waar je nog mee moet oefenen, maar ook wat je al heel goed kan. Daardoor wordt leren leuker!

Na het eerste jaar ga je in principe altijd door naar het tweede jaar. In leerjaar twee doe je ook mee aan projecten op Het Stedelijk Zwering (mavo en onderbouw havo locatie) en maak je kennis met deze school. Pas aan het einde van het tweede jaar kijken we samen welke plek het meest geschikt is voor jou. Dit betekent dat je ofwel doorstroomt naar 3 havo (Kottenpark) of naar 3 mavo (het Zwering).

Wil je meer weten?
Lees dan deze flyer.